Ystävällistä hammashoitoa Oulun Peltolassa

Protetiikka

Nykyään omat luonnonhampaat pyritään säilyttämään mahdollisimman pitkään. Joskus eteen kuitenkin tulee tilanteita, jolloin hammas joudutaan poistamaan ja tilalle tarvitaan korvaava hammas. Puuttuvien hampaiden korvaamiseen on useita vaihtoehtoja keinojuurista ja kiinteistä silloista irrotettaviin osa- tai kokoproteeseihin saakka. Kaikissa vaihtoehdoissa tavoitteena on kauniin hymyn sekä toimivan purennan palauttaminen ja tyytyväinen asiakas.

Nykyaikainen protetiikka on huomaamatonta ja vaivatonta

Kaikkea hammaspuutosta korvaavaa hoitoa kutsutaan protetiikaksi. Yksittäisten hammaspuutosten korvaamiseen yleisin ratkaisu tänä päivänä on implanttikruunu. Implanttihoidossa leukaluuhun asennetaan keinojuuri ja sen päälle keraaminen, täysin oman hampaan näköinen kiinteä kruunu. Implanteilla voidaan korvata myös useampien hampaiden puutoksia ja parantaa huomattavasti liikkuvan kokoproteesin pysyvyyttä.

Joskus hammaspuutos voidaan korvata helpoimmin kiinteällä sillalla, jossa keraaminen silta tuetaan omiin hampaisiin. Myös tällä ratkaisulla saadaan erittäin kaunis ja luonnollinen lopputulos. Laajempia hammaspuutoksia voidaan korvata irrotettavilla proteeseilla. Kaikki nämä hoidot kuuluvat protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Vesa Holapan erikoisosaamisen piiriin.

Purentavaivat

Aina suun alueen kipujen takana ei olekaan särkevä hammas. Purentaelimistö koostuu leukanivelistä, puremalihaksista sekä hampaistosta ja joskus kipu kohdistuukin leukaniveliin tai puremalihaksiin. Oireena voi tällöin olla leukanivelen kipu tai naksuminen, päänsärky tai suun avaamisen vaikeudet. Usein korvakivunkin taustalta löytyy leukanivelen häiriö.

Purentaelimistön vaivojen tutkiminen on usein haasteellista ja se kuuluu protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkärin toimenkuvaan. Hoidot ovat usein yksinkertaisia ja tehokkaita. Usein hoidoksi riittää purentakisko, leukanivelten liikeharjoitukset ja liiallisen rasituksen välttäminen. Purentavaivoissa sinua auttaa protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Vesa Holappa.

Cerec®-tekniikka on nopea, turvallinen ja esteettinen paikkaushoito

Tarjoamme oululaisille uusinta 3D CAD -tekniikkaa edustavaa Cerec-paikkaushoitoa, jonka avulla saat vioittuneeseen hampaaseen uuden ja täysin omaasi vastaavan keraamisen paikan tai pinnan nopeasti. Cerecillä korjaus tehdään yhdellä hoitokäynnillä – ilman jäljennöstä, väliaikaista paikkaa tai pitkää odotusaikaa.

Keraaminen Cerec-paikka on erittäin kestävä. Paikasta ei irtoa mitään ainetta eikä sille voi allergisoitua. Cerec-paikka on myös luonnollisen värinen ja se ei kellastu ajan myötä.

Ajanvaraus

Ajanvarausnumeromme päivystävät arkisin ma-to klo 8-20 ja pe klo 8-18. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön yhteydenottolomakkeella.

Nettiajanvaraus on avoinna 24 h. Mikäli nettiajanvarauksesta ei löydy sinulle sopivaa aikaa, ota yhteyttä puhelimitse.

p. 020 7350 340
p. 040 774 1727

Särkypäivystys

Särkypäivystys vastaanottoaikoina
p. 020 7350 340

Nettiajanvaraus »
Hinnasto »

Helppo tulla, ilmainen pysäköinti

Uusi toimitilamme on hyvien liikenneyhteyksien varrella Peltolan kaupunginosassa Oulussa. Autolla meille pääsee kätevästi moottoritien kautta, bussilla ja polkupyörällä vielä helpommin. Tarjoamme asiakkaillemme ilmaisen pysäköinnin P-talossa. Tervetuloa!

Hammaslääkäriasema Oulun Kruunu Oy
Yrttipellontie 6, 90100 Oulu
Ajanvaraus p. 020 7350 340, p. 040 774 1727

Oulun Kruunu kartta ×
oulun kruunu vesa holappa

Purentafysiologian ja protetiikan erikoishammaslääkäri Vesa Holappa

Olen toiminut yksityislääkärinä vuodesta 2006 ja työnkuvaani on kuulunut laajasti kliinisen hammashoidon eri osa-alueet. Erikoistumiseni aikana työskentelin Oulun ylipistollisen sairaalan hammas- ja suusairauksien poliklinikalla ja Oulun kaupungin suun erikoishoidon yksikössä. Oulun Kruunussa teen proteetikon töitä ja perushammashoitoa. Tarkastuksen tai proteettisen suunnittelukäynnin yhteydessä laaditaan yhdessä potilaan kanssa hoitosuunnitelma ja kustannusarvio tarvittavasta hoidosta.

Erikosalaani kuuluvat hammaspuutosten korvaaminen implanttikruunuilla, kiinteillä hammassilloilla tai irtoproteeseilla sekä kuluneen purennan kuntouttaminen ja esteettinenhammashoito keraamisilla kruunuilla ja laminaateilla. Keraamiset kruunut voidaan tehdä vastaanotolla Cerek 3D -jyrsimellä tai yhteistyössä hammasteknikon kanssa. Puremalihasten tai leukanivelten kipujen ja toimintahäiriöiden hoito on myös erikoisalaani.

Erityisosaaminen

  • implanttikruunut ja -sillat
  • kiinteä protetiikka
  • irtoprotetiikka
  • kuluneen purennan kuntoutus
  • esteettinen hammmashoito
  • purentakiskot
  • uniapnea- ja kuorsauskiskot
×