Purentakiskosta apua moneen vaivaan

Tunnetko aamuisin kipua ja jäykkyyttä leuoissa tai onko suuta jopa vaikea avata? Onko sinulla usein jännityssäryltä tuntuvaa päänsärkyä sekä kaulan ja niskan jäykkyyttä? Syy voi löytyä purennasta! Joskus purennan ongelmat tulevat esille esimerkiksi hampaiden narskutteluna, mutta usein purentaongelmaa ei ole helppo itse havaita.

Purennan toimintahäiriön tavallisimpia o­ireita ovat pään­särky, vaikeus avata suuta, leuan alueen li­has­kivut, nak­sah­dukset ja rahina. Li­säksi voi ilmetä niska­särkyä, puutu­misen tunnetta kasvoissa tai lukkiutuminen ja säryn tunnetta korvissa. Pro­tee­si­po­ti­lailla oi­reiden syy voi­ ol­la huo­nosti sopivat proteesit. 

Ratkaisu näihin vaivoihin voi olla oman puren­ta­kiskon teettäminen. Yöllä pidettävä akryylinen hammaskisko auttaa tehokkaasti estämään hampaiden yhteen puremista ja leukojen jännittämistä. Säännöllisesti käytettynä se pitää lihas­jän­ni­tykset ja kipuoi­reet poissa. Purentakisko on kevyt, juuri sinun suuhusi sopivaksi tehty ja kestää oikein hoidettuna jopa kymmenen vuotta. 

Pyysimme asiakastamme kertomaan kokemuksensa purentakiskon käytöstä: ”Luulin vuosien ajan, että niskan jäykkyys ja toistuva jännityspäänsärky johtuvat näyttötyöskentelystä. Hammastarkastuksessa lääkäri huomautti, että minulla näyttäisi olevan kulumaa kulmahampaissa ja kysyi, narskuttelenko hampaita yöllä. Kerroin että minulla on aamulla usein leuka hyvin jäykkä ja naksuu suuta avatessa. Välillä tuntuu myös siltä, kuin toinen korva olisi tukossa. Huolellisemmalla kartoituksella selvisi, että voisin saada apua purentakiskosta, jota pidetään nukkuessa. Ensimmäiset yöt kisko suussa tuntuivat hiukan epämukavilta, mutta nyt en osaa edes kuvitella olevani ilman. Niin suuri ero on olossani! Särkylääkekierto on katkennut ja kasvot ovat kokonaisuudessaan paljon rennomman oloiset.” 

Oulun Kruunussa tehdään mittatilaustyönä myös kuorsaus- ja uniapneakiskoja. Uniapneakiskon avulla alaleuka asettuu nukkuessa hiukan eteenpäin. Tämä estää kielen painumista taaksepäin, vapauttaa enemmän tilaa hengitykselle ja vähentää kuorsausta. Parhaimmillaan uniapneakisko parantaa unen laatua merkittävästi ja vaikuttaa sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Hyvä uni on korvaamatonta ja meidän jokaisen oikeus.

Oletko harkinnut itsekin purenta- tai uniapneakiskon hankintaa tai haluatko keskustella aiheesta parhaan asiantuntijamme kanssa? Huhtikuun ajan voit hyödyntää tarjouksemme erikoislääkärin konsultaatiosta ja koko leuan röntgenkuvasta yhteishintaan 100 € (normaali hinta 184 €). Varaa aikasi purentafysiologian ja protetiikan erikoislääkärille Vesa Holapalle soittamalla ajanvarausnumeroomme 020 7350 340​ tai 040 774 1727.